Комисията за защита на личните данни от днес започва мащабна

...
Комисията за защита на личните данни от днес започва мащабна
Коментари Харесай

Започва проверка за размера на атаката и изтеклите лични данни в НАП

Комисията за отбрана на персоналните данни от през днешния ден стартира огромна инспекция в Национална агенция за приходите поради невижданото приключване на персонални данни на над 5 милиона българи след хакерска офанзива.

Вижте повече в директното включване на Николай Минков.

 © БГНЕС
Точно в 14 ч шестима чиновници от Комисията за отбрана на персоналните данни влизат на инспекция, която би трябвало да продължи до 16 август.

Над пет милиона персонални данни изтекоха откакто Приходната организация беше атакувана от хакер, наранени са 3% от осведомителните й масиви.
Цанко Цолов: Комисията за отбрана на персоналните данни ще извърши ревизия обвързвана с пробива по сигурнстта в Национална агенция за приходите. Основна цел е определяне размера на пробива, категориите физически лица, които са наранени и какви ограничения са приложени неотложно в 72-часовия интервал след пробива.
Изтеклите персонални данни не са единствено ЕГН-та, има много данъчна информация, обвързвана с банкови сметки, разясни Цолов.

Санкцията след направената инспекция от Комисията за отбрана на персоналните данни може да доближи до 4% от оборота на Национална агенция за приходите.
 Комисията за отбрана на персоналните данни влиза на инспекция в Национална агенция за приходите Комисията за отбрана на персоналните данни влиза на инспекция в Национална агенция за приходите
Започва инспекцията на Комисията за отбрана на персоналните данни в Националната организация за приходите. Поводът - невижданото приключване на данъчна и осигу...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР