Комисията за защита на личните данни е решила да наложи

...
Комисията за защита на личните данни е решила да наложи
Коментари Харесай

Комисията за защита на личните данни ще наложи корективна мярка спрямо НАП

Комисията за отбрана на персоналните данни е решила да наложи корективна мярка по отношение на Национална агенция за приходите - админ на персонални данни, за вземане предвид на интервенциите по култивиране на персонални данни с наредбите на Общия правилник по отношение на отбраната на данните. Това оповестиха през днешния ден от Комисията.

Решението е било взето на съвещание от 20 август, когато са били разисквани резултатите от инспекцията, направена в Национална агенция за приходите във връзка на нарушаването на сигурността на персоналните данни , засегнало над 5 милиона български жители. Мярката се постанова с стимулиран самостоятелен административен акт на надзорния орган, който предстои на правосъден надзор.

Общият правилник по отношение на отбраната на данните планува опцията дружно с корективната мярка да бъде наложена и имуществена глоба, респективно санкция . Налагането на корективна мярка под формата на " имуществена глоба " се прави по реда на Закона за административните нарушавания и санкции, като производството се образува със сформиране и връчване на акт за определяне на административно нарушаване. Индивидуалният размер на глоба се дефинира откакто се вземат поради направени от страна на нарушителя възражения в законоустановения период , се показва в известието.

Съставяне и връчване на акта за определяне на нарушаването, осъществено от Национална агенция за приходите, ще бъде направено до края на седмицата . Доколкото периодите в административно-наказателното произвеждане са законово избрани, чака се съответното административно-наказателно произвеждане против Национална агенция за приходите да завърши до 29 август 2019 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР