Комисията за защита на конкуренцията забрани придобиването на бизнеса на

...
Комисията за защита на конкуренцията забрани придобиването на бизнеса на
Коментари Харесай

КЗК забрани на „Инерком” да купи ЧЕЗ

Комисията за защита на конкуренцията забрани придобиването на бизнеса на ЧЕЗ у нас от „ Инерком България”, сочи решение на уеб страницата на комисията с днешна дата.

Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в границите на 14 дни.

Комисията е открила, че е налице хоризонтално припокриване сред дейностите на участниците в концентрацията на пазара на произвеждане и доставка на едро на електрическа сила от фотоволтаични централи.
Комисията за ЧЕЗ желае информация за всички компании на сем. Върбакови Изискана е и информация и за всички български банки, който са декларирали, че ще поддържат договорката сред „ Инерком ” и ЧЕЗ
В решението е посочено още, че договорката има резултат върху пазарите на систематизиране на електрическа сила, снабдяването с нея, търговията с нея и на обвързваните с това услуги.

„ Въз основа на цялостния разбор може да се заключи, че поради придобиваната група ЧЕЗ, която разполага със постоянен финансов запас и опит в електроенергийния бранш, се основават предпоставки договорката да докара до определяне или усилване на господстващото състояние на обединената група”, показват от Комисия за защита на конкуренцията.

Те показват още, че актуалната централизация в електроенергийната система е от стратегическо значение за страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР