Комисията за защита на конкуренцията влезе в медийната война между

...
Комисията за защита на конкуренцията влезе в медийната война между
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев атакува bTV през КЗК

Комисията за защита на конкуренцията влезе в медийната война сред bTV и Нова телевизия. Регулаторът е образувал произвеждане след сигнал на медията на Кирил Домусчиев и то на съображение на обява не къде да е, а в жълт уебсайт, непосредствен до Делян Пеевски.
Това излиза наяве от оповестения на уеб страницата на Комисия за защита на конкуренцията документ.

Според него изказванията в сигнала се основават на публикация, която касае подписан контракт сред bTV и “Български състезателен тотализатор” за даване на програмно време за предаването “Спорт тото”.

“Твърденията за нелоялна конкуренция касаят продажбата на програмно време от страна на bTV, което опонира на добросъвестната комерсиална процедура и на нормативните условия, като по този метод се реализира непазарно преимущество на bTV в ущърб на дргите конкуретни, в това число и на Нова телевизия като главен конкурент”, се показва в оповестеното на уеб страницата на Комисия за защита на конкуренцията решение.

Повечето тиражи на спортния тотализатор, в това число и на най-популярната му игра " 6 от 49 ", се излъчваха по bTV от есента на 2016 година до края на април т.г. През този интервал в Българската национална телевизия останаха единствено " 6 от 42 " и " Тото 2 - Зодиак ".

Министерството на спорта мотивираха прехвърлянето тогава с тезата, че bTV има доста по-висок рейтинг от Българска национална телевизия и " това ще способства за връщането на известността на тотото измежду непрестанно появяващите се нови частни лотарийни и игри вид " тото ", напомнят от в. “Сега”.

През май т.г. обаче излъчването на тиражите се върнаха в Българска национална телевизия, откакто договорът с bTV не бе удължен. Това се случи в забавен интервал - с цялостна мощност се разгаряше абсурда с хазартния необут Васил Божков. Бизнесменът, който сега се намира в Дубай, даде поредност от изобличаващи и скандални изявленията точно пред bTV. Това провокира и гнева на премиера Бойко Борисов, който си разреши да назова медията “Божков ТВ” след въпрос, касаещ акциите на ПФК “Левски”, които му баха джиросани от хазартния необут.

Публичното възмущение на Борисов бе последвано и от реакция на Домусчиев, която беше оповестена в персоналния му профил във Фейсбук. Шефът на Нова телевизия също квалифицира конкурентната медия като “Божков ТВ” и разяснява оповестената от предприемача паметна бележка, съгласно която Божков е бил рекетиран да заплаща 20 млн. лв. годишно за реклама в Нова ТВ. Тогава Домусчиев разгласи, че ще сезира Комисия за защита на конкуренцията за контракта сред bTV и Спортния тотализатор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР