Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение от страна

...
Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение от страна
Коментари Харесай

3 фирми са глобени за неверни етикети на сирене

Комисията за защита на конкуренцията откри осъществено нарушаване от страна на „ Рафтис – милк “ ЕООД, „ Сирма Приста “ АД и „ Чех – Йосиф Новосад “ ООД и наложи санкции в размер на 1% от чистите доходи от продажби на всяко от сдруженията за миналата финансова година, заяви БГНЕС.
Санкциите са: 34 470 лв. на „ Рафтис – милк “ ЕООД, 38 440 лв. на „ Сирма Приста “ АД и 331 300 лв. „ Чех – Йосиф Новосад “ ООД.
В изследването по неоспорим метод се открило, че всяко от трите сдружения предлага на пазара артикул „ сирене от краве мляко “, в наличието на което има немлечни мазнини, като това не е маркирано върху опаковката на продукта. Наличието на немлечни мазнини е от значително значение за неговото установяване изобщо като „ сирене “ или като имитиращ артикул, съдържащ в състава си мляко, който, според нормативната уредба, може да е формиран от други, немлечни мазнини.
При установяване на глобата Комисия за защита на конкуренцията е взела под внимание тежестта и продължителността на нарушаването, ограничавания географски обсег, както и икономическото положение на ответните сдружения. Комисия за защита на конкуренцията е отчела още, че нарушаването основава заплаха или поврежда живота или здравето на потребителите, защото става дума за произвеждане и разпространяване на хранителни артикули с неточно изложение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР