Комисията за защита на конкуренцията се обяви срещу въвеждането на

...
Комисията за защита на конкуренцията се обяви срещу въвеждането на
Коментари Харесай

Антимонополната комисия: Нова наредба ще ограничи конкуренцията при автогарите

Комисията за защита на конкуренцията се разгласи против въвеждането на оптималната цена за прекосяване на рейсове през автогарите у нас. Предложението е на Министерството на превоза. Жалбоподател в антимонополната комисия е Централната автогара в София.

 © БГНЕС
Комисията за защита на конкуренцията излезе със мнение, че въвеждането на оптимални цени за прекосяване през автогарите ще ограничи конкуренцията у нас. Нова методика на Министерството на превоза предлага да бъдат въведени прагове от 16 лева,14 лева и 12 лева за първа, втора и трета категория автогари. Срещу този план се афишират обаче от Централната автогара в София, където контрактуваната все още цена за прекосяване с превозвачите е 18 лева

В свое мнение от Министерството на превоза настояват, че не желаят да лимитират конкуренцията, а в противен случай - да основат по-конкурентни правила за превозвачите. " Фиксирането на оптимални цени за прилагане на автогари е належащо, защото има категоризирани автогари, които дават автогарови услуги против голословно високи цени ", безапелационни са от ведомството.

В поддръжка на новите цени се афишират и превозвачите. Въпреки това от антимонополната комиисия са безапелационни, че непазарното установяване на цените, т.е. въвеждането на таван, ще ограничи конкуренцията и автогарите няма да имат тласък да усъвършенстват предлаганите от тях услуги.

В своята процедура до този миг, Комисия за защита на конкуренцията постоянно се е обявявала против въвеждането на ценови ограничавания. Не постоянно обаче институциите се преценяват със мнението на ведомството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР