Комисията за защита на конкуренцията санкционира дружеството "Такси Максим" заради

...
Комисията за защита на конкуренцията санкционира дружеството "Такси Максим" заради
Коментари Харесай

КЗК глоби руската транспортна фирма Максим само с 3520 лева

Комисията за защита на конкуренцията глоби сдружението "Такси Максим " поради нелоялна конкуренцията. Комисия за защита на конкуренцията е открила, че сдружението дава услуга, сходна на таксиметровата, без да са спазени законоустановените условия за даване на публичен транспорт на пасажери. Наложената глоба е в размер 3520 лв..

Антимонополната комисия установи нарушавания както във връзка с превозвачите и водачите на леки таксиметрови коли, по този начин и във връзка с самите коли. В решението на Комисия за защита на конкуренцията се прецизира, че: "По този метод "Такси Максим " ЕООД нарушава добросъвестната комерсиална процедура и получава нелоялно конкурентно преимущество, като извлича стопански изгоди и поврежда ползите на компаниите, регистрирани за осъществяване на таксиметров транспорт на пасажери и изпълняващи нормативните условия, както и на фирмите, които също дават достъп до мобилно приложение за обезпечаване на съгласуваност сред пасажери и таксиметрови водачи. Освен това антимонополистите са решили, че при даването на тази услуга са застрашени и сигурността и сигурността на клиентите.

Услугата на "Такси Максим " прилича и споделеното пътешестване, предоставяно от международния колос "Юбер " - свързване посредством мобилни приложения ( "Taxsee driver " и "Максим: поръчка на такси “) на водачи и пасажери за реализиране на транспорт с лек автомобил против възнаграждение по деклариран от пасажера маршрут. Но след неодобрение от страна на таксиметровия отрасъл през 2015 година Комисия за защита на конкуренцията забрани на "Юбер " да въобще да прави активност в България.

"Такси Максим " е дъщерно сдружение на компания, записана в Доминиканската република. Според фирмения уебсайт историята на компанията стартира през 2003 година в дребното съветско градче Шадринск, от една дребна таксиметрова работа. Компанията е учредена от млади инженери от Курган - експерти по автоматизация на софтуерните процеси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР