Комисията за защита на конкуренцията проверява дали компаниите, търгуващи с

...
Комисията за защита на конкуренцията проверява дали компаниите, търгуващи с
Коментари Харесай

Поскъпналите горива подсетиха комисията за конкуренция пак да провери търговците

Комисията за защита на конкуренцията ревизира дали фирмите, търгуващи с горива, съблюдават поетите задължения през март 2017 година след решение на регулатора, оповестяват оттова. Става дума за " Лукойл България " ЕООД, " Еко България " ЕАД, " Шел България " ЕАД, " ОМВ България " ООД, " НИС Петрол " ЕООД и " Петрол " АД.

През март предходната година комисията постанови тези търговци да подсигуряват, че са подхванали ограничения против шерване на комерсиална информация с конкуренцията. Година по-рано антоминополната комисия стартира следствие, с което да откри съгласуват ли търговците цените на дребно. И макар че бяха открити доказателства за шерване на такава информация, не беше открито да има картел на пазара на горива.

Във връзка с следеното нарастване на цените на горивата за крайните консуматори и поетите отговорности от сдруженията комисията намира за належащо да ревизира осъществяването на утвърждения комплекс от ограничения, състоящи се в отговорности за приемане на вътрешни процедури, които да подсигуряват ефикасната конкуренция на съответния пазар, се показва в известието до медиите от през днешния ден.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР