Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката за придобиването на

...
Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката за придобиването на
Коментари Харесай

Юниливър придобива българската Сладоледена Фабрика

Комисията за защита на конкуренцията утвърди договорката за придобиването на "Сладоледена фабрика " от страна на "Юниливър България ". Решението на антимонополната комисия е взето на 18 октомври, само че е оповестено в регистъра на Комисия за защита на конкуренцията седмица по-късно.

"Сладоледена фабрика " създава и популяризира марките Denny, Cornet, Cremona, Favorit и други. Фирмата е записана във Велико Търново, капиталът й е 5 000 лв., а шеф е Цветан Асенов Цветанов. За 2016 година облага й възлиза на 1.173 млн. лв.. Компанията има пазарен дял сред 5 и 10% на база размер и сред 10 и 20% на база стойност. Фирмата има и дъщерното сдружение "Слимфууд ", което също създава сладолед, захарни, шоколадови и сладкарски произведения, диетични артикули и заместители на млечни артикули. То също е част от договорката.

По-известните марки сладолед на "Юниливър България " са Eskimo и Algida. Капиталът на сдружението е в размер на 5.2 млн. лв.. Едноличен притежател на капитала на е записаната в Нидерландия "Марга Б.В. ". Дружеството се ръководи и съставлява от трима шефове: Клара Станциу, Румъния, Жорди Аихандри Ротгер, Испания и Мачей Карол Селински, Полша. През 2011 година "Юниливър " закупи и сладоледите "Дарко ", както и индустриалните линии на компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР