Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката между "Селектиум България",

...
Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката между "Селектиум България",
Коментари Харесай

Helwett Packard Entreprise напусна България

Комисията за защита на конкуренцията утвърди договорката сред "Селектиум България ", която ще придобие активите и интервенциите на Helwett Packard Entreprise - Bulgaria. Двете сдружения оперират в разнообразни сегменти от пазара и не се чака придобиването да засегне конкуренцията, прецизира Комисия за защита на конкуренцията в своето решение.

Според решението, "Селектиум България " ще поеме актуалните контракти за поддръжка на хардуера на Helwett Packard Entreprise и ще придобие надзор върху част от активитe на компанията, в това число хардуер, машини, офис техника, моторни транспортни средства и други

През август Midis Group разгласи, че е подписала стратегическо съглашение с Hewlett Packard Enterprise (HPE) и ще поеме активността на компанията в България, Хърватия, Сърбия, Кения, Нигерия и Мароко посредством своите локални филиали на Selectium. Сделката влиза в действие на 1 ноември. Договорът последва решението на дружеството-майка Hewlett Packard Enterprise за прекосяване на нов модел на наличие в тези страни.

Midis Group, която включва над 150 IT компании по целия свят, генерира доходи над 4 милиарда $ (3.5 милиарда евро) през 2017 година.

През 2015 година Hewlett Packard се раздели на две нови компании - HP Inc. и Hewlett Packard Enterprise. Първата наследява бизнеса по произвеждане на лични компютри и принтери, а втората предлага корпоративни IT системи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР