Комисията за защита на конкуренцията обвини в злоупотреба с господстващо

...
Комисията за защита на конкуренцията обвини в злоупотреба с господстващо
Коментари Харесай

КЗК обвини в злоупотреба с монопол ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про

Комисията за защита на конкуренцията упрекна в корист с господстващо състояние разпределителните и снабдителните предприятия от икономическите групи ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-Про.

Антимонополното ведомство е открило, че предприятията във всяка от икономическите групи ползват обща тактика и практики, с които дискриминират самостоятелните търговци отвън съответните групи и лимитират търговията с електрическа сила по свободно контрактувани цени.

Според изказванията на Комисия за защита на конкуренцията ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-Про обменят в границите на групите си основна информация за клиенти, които минават от доставка по контролирани към доставка по свободно контрактувани цени и забавят издаването на нужните документи, сдруженията попречват процеса на първична промяна на крайния доставчик с снабдител по свободно контрактувани цени.

На трите сдружения е избран 30-дневен период за запознаване с материалите по преписката и показване на писмени възражения по предявените изказвания, обясниха от Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР