Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стопира обществената поръчка за

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стопира обществената поръчка за
Коментари Харесай

Жалби замразиха жп възел Пловдив

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стопира публичната поръчка за модернизацията на жп възел Пловдив, откакто две компании са обжалвали изискванията. Това са софийската " Мостремонт 97 " ООД с 9 съдружници и Стопанско сдружение за строителство, ремонт и поддръжка на стоманен път " Згоп " АД - Нови Сад, Сърбия. В края на 2016 година 90 % от сръбската компания бяха закупени от " Жол Жондуши " от Казахстан. Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да се произнесе до месец по жалбите.

Мащабният план на Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) е на стойност 103 477 234 евро. От тях 87 955 649 евро са европейска безплатна помощ, а 15 521 585 евро са национално финансиране. Той включва рационализация на жeлeзoпътни yчacтъци Πлoвдив-Кpyмoвo и Πлoвдив-Cкyтape, включитeлнo на гapитe Πлoвдив paзпpeдeлитeлнa, Кpyмoвo, Cкyтape и paздeлeн пocт „ Tpaкия ”.

Част от поръчката планува построяването на авто подлез под Централна гара, който ще свързва булевардите " Македония " и " Васил Априлов ".

Очаквайте детайлности!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР