Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и
Коментари Харесай

КЗК погна Такси Максим, компанията действа и във Варна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и е стартирала произвеждане против съветската компания за споделени пътувания " Такси Максим “, съобщава Investor.bg. Изглежда, че " Такси Максим “ ще мине по процедурата, по която мина и американският стартъп Uber в България. И двете компании на процедура дават една и съща услуга. В производството към този момент не се загатва за основател, което значи, че Комисия за защита на конкуренцията евентуално се е самосезирала.

През предходната седмица в отворено писмо няколко браншови организации на таксиметровите водачи се изрекоха за възбрана на активността на компанията. Руската компания започва активността си преди няколко години в София, а от месеци работи и в Пловдив и Варна. Компанията предлага и лицензиране на активността в обособени градове против избрани условия.

Колата може да се поръча онлайн с приложение, което да се изтегли на мобилния телефон. За разлика от Uber обаче, тук поръчките се заплащат съвсем напълно в брой. Освен това условията за водачи и за колите са доста по-занижени, в сравнение с при Uber.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР