Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разглежда искане от страна

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разглежда искане от страна
Коментари Харесай

КЗК разглежда покупката на животозастрахователното дружество на ОББ от ДЗИ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) преглежда искане от страна на ДЗИ – Животозастраховане за придобиване на животозастрахователното сдружение на ОББ - „ ОББ МетЛайф Животозастрахователно сдружение – АД “.

И двете сдружения работят на един и същи пазар – застраховки „ Живот “, показват от антимонополната комисия. Позицията на участниците в концентрацията е, че договорката няма да се отрази на конкуренцията на пазара, а единствено ще промени формата на надзор върху придобиваното сдружение.

От Комисия за защита на конкуренцията чакат мненията на засегнатите страни във връзка идната договорка. В известието не излиза наяве какъв период си дават от регулатора за решение. То ще бъде направено след оценката на направената нотификация.

Застрахователното сдружение ДЗИ също е част от KBC Group, закупила през предходната година ОББ. В края на 2017 година групата изкупи и целия капитал на „ ОББ МетЛайф Животозастрахователно сдружение “, придобивайки каузи на Metlife, който беше в размер на 40%.

Този дял от живозастрахователното сдружение не беше част от договорката за придобиването на активите на гръцката National Bank of Greece у нас. Сделката беше на стойност 610 млн. евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР