Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) призовава и насърчава всеки,

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) призовава и насърчава всеки,
Коментари Харесай

Антимонополният регулатор призовава за сигнали за нарушения при определянето на цените

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) приканва и предизвиква всеки, който разполага с информация или доказателства за вероятно антиконкурентно държание на участниците в пазара на хранителни артикули, да подава сигнал до регулатора. Това може да стане посредством електронен адрес или посредством анонимния електронен канал за подаване на сигнали на интернет страницата на Комисия за защита на конкуренцията -.

 Поевтиняването на храните - не по кое време, а дали Поевтиняването на храните - не по кое време, а дали

Призивът се насочва откакто на 16 февруари антимонополният регулатор стартира авансово изследване за съществуването на нелоялна конкуренция и неразрешени търговски практики по веригата за доставки на селскостопански и хранителни артикули след голям брой известия и изказвания в медиите, както и сигнали на консуматори.

Комисията припомня за съществуването на Програмата за освобождение от глоба или понижаване на глобите за подали информация и доказателства за скришен картел участници в него.

 Юруш против високите цени на храните Юруш против високите цени на храните

Регулаторът обръща внимание, че доставчиците на хранителни и селскостопански артикули могат да предизвикват произвеждане против купувачи (включително и търговски вериги), като самоличността им бъде непокътната в загадка.

Комисията към този момент е почнала да събира информация по тематиката от държавните органи, които имат пълномощия да пазят крайните консуматори, а също от производители и снабдители на хранителни артикули и техните сдружения за техните връзките с комерсиалните вериги, които оферират хранителни артикули на крайни консуматори.

С изключително внимание в подтекста на настоящите забрани ще се преглежда държанието на комерсиалните вериги, което директно визира образуването на цените към крайните консуматори, предизвестява комисията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР