Комисията за защита на конкуренцията(КЗК) предяви на ДП Национална компания

...
Комисията за защита на конкуренцията(КЗК) предяви на ДП Национална компания
Коментари Харесай

КЗК обвини ДП Национална компания железопътна инфраструктура в злоупотреба с монопол

Комисията за отбрана на конкуренцията(КЗК) предяви на Директива за птиците " Национална компания железопътна инфраструктура " (ДП НКЖИ) обвинявания в корист с господстващо състояние на пазара на ръководство на железопътната инфраструктура - обществена държавна благосъстоятелност и на пазара на систематизиране на тягова електрическа енергия по разпределителните мрежи на железопътния превоз. Това оповестиха от антимонополната комисия.

Дейността на Директива за птиците НКЖИ може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара на железопътен транспорт на товари и да засегне ползите на потребителите чрез използване на цялостна тактика за друго отнасяне, поставяйки " БДЖ Търговско предприятие " ЕООД в привилегирована позиция по отношение на останалите железопътни превозвачи на товари, аргументират се от Комисия за защита на конкуренцията.

В  хода на изследването Комисия за защита на конкуренцията е открила, че Директива за птиците НКЖИ е с господстваща позиция на пазара на дейностите, свързани с ръководство на железопътната инфраструктура, която от своя страна има темперамент на значително оборудване за операторите на железопътни транспорти, настоящи на територията на страната. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР