Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) поднови обществената поръчка за

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) поднови обществената поръчка за
Коментари Харесай

Търгът за купуването на 400 нови линейки е подновен

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) възобнови публичната поръчка за пазаруването на 400 коли за спешна помощ. Възражението на компания " Вайман технолоджи ", която беше записана месец преди процедурата, е отхвърлено, оповестяват от институцията. Според Комисия за защита на конкуренцията настояването на компанията е безпричинно.

" На първо място следва да се уточни, че жалбоподателят, който претендира пред Комисия за защита на конкуренцията налагане на краткотрайна мярка " прекъсване на процедурата ", носи тежестта да обоснове и потвърди съществуването на обстоятелства и условия, изискващи прекъсване на процедурата. В сегашния случай жалбоподателят не е изложил никакви обосновани и подкрепени с доказателства претекстове, които да послужат като съображение за преценка, че ползите на страните, и по-специално тези на жалбоподателя, ще бъдат повредени ", написа в претекстовете на комисията.

" При преценка на вероятните последствия от налагането на краткотрайната мярка Комисия за защита на конкуренцията смята, че прекъсването на процедурата би оказало отрицателно влияние както върху възложителя, по този начин и върху обществото. Този извод следва от характерния предмет на публичната поръчка. Комисия за защита на конкуренцията приема, че в съответния случай прекъсването на процедурата ще рефлектира отрицателно върху ползите на обществото и в частност върху ползите на нуждаещи се от незабавна здравна помощ ", се показва още в претекстовете.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР