Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала зелена светлина

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала зелена светлина
Коментари Харесай

От втори опит Еврохолд получи разрешение да придобие бизнеса на ЧЕЗ в България


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала зелена светлина на Еврохолд България АД да придобие надзор върху дъщерните сдружения на ЧЕЗ Груп в България, оповестиха от бизнес групата. Разрешението за придобиване е посредством особено основаната Eastern European Electric Company B.V. (EEEС), 100% благосъстоятелност на Еврохолд. Новината за разрешаването на договорката е изненадваща като се има поради, че точно Комисия за защита на конкуренцията забрани договорката през октомври предходната година. Впоследствие холдингът апелира решението и Върховният административен съд анулира възбраната през юли т.г. В края на август Комисия за защита на конкуренцията разгласи, че ще преразгледа договорката сред ЧЕЗ и Еврохолд.

Придобиването на сдруженията на ЧЕЗ Груп е част от тактиката на Еврохолд за нахлуване на нови контролирани пазари в Югоизточна Европа и за основаване на водеща районна ютилити компания, напомнят от холдинга.

Интеграцията на сдруженията на ЧЕЗ Груп в България в структурата на Еврохолд ще бъде подкрепена от енергиен ръб от български и интернационалните специалисти с повече от 25 години опит в енергетиката и заемали управителни позиции в огромни енергийни предприятия в Източна Европа - Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков. Сегашният върховен мениджмънт на ЧЕЗ България ще резервира позициите си, с цел да се подсигурява последователност в ръководството. 

“Разглеждаме договорката за ЧЕЗ като стъпка към навлизането ни в енергийния бизнес и опция за диверсификация на портфолиото ни. Еврохолд има стабилен опит на контролирани пазари и в придобиването и интеграцията на нови сдружения в разнообразни браншове. През миналите 20 години сме осъществили към 30 придобивания и сме натрупали забележителна експертиза ”, разяснява Васил Стефанов, началник „ Придобивания и Сливания ” в Еврохолд България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР