Комисията за защита на конкуренцията е започнала производство на Нет

...
Комисията за защита на конкуренцията е започнала производство на Нет
Коментари Харесай

КЗК ще проверява сделката на "Нова" за "Нет инфо" по сигнал на конкуренти

Комисията за защита на конкуренцията е почнала произвеждане на " Нет инфо " АД и " Нова броудкастинг груп " АД, с цел да ревизира има ли нарушаване на текст от отрасловия закон. В този текст са регламентирани неразрешени съглашения, решения и съгласувани практики, както и корист с монополно или господстващо състояние.

Производството е по искане на " Уебграунд " ЕООД, " Спортал.БГ " АД, " Офф Медия " АД и " Дир.БГ " АД.

От регистъра на комисията не се виждат повече детайлности. Производството е формирано на 11 юни.

През март Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разгласи, че при нея е постъпило съобщение, по което е формирана кореспонденция за концентрацията сред " Нова броудкастинг груп " АД - притежателят на " Нова тв " и каналите от групата Diema, и онлайн компанията " Нетинфо " АД. Става дума за придобиване на едноличния надзор от " Нова " на " Нетинфо ". Въпреки че двете компании попадаха в едно общо портфолио, те оперираха на пазара като обособени сдружения.

" Нова броудкастинг груп " държи 70% в " Нетинфо ", като останалите 30% са на Радосвет Радев и Христо Христов.

В портфолиото на " Нетинфо " са уебсайтовете " АБВ Поща ", Vbox7, vesti.bg, dariknews.bg, sinoptik.bg, edna.bg, gong.bg и други. Компанията дружно с следените от нея сдружения дава разнородни цифрови медийни артикули и услуги. Дружеството работи на пазара на интернет реклама и цифрови решения, като част от компаниите от групата имат активност друга от главната - оферират групово извършване на покупки, продажба на артикули на дребно, оферират кредитни и застрахователни артикули и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР