Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство по уведомлението

...
Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство по уведомлението
Коментари Харесай

Антимонополната комисия започна да разглежда сделката за ЧЕЗ

Комисията за защита на конкуренцията е образувала произвеждане по уведомлението от страна на " Еврохолд " АД, че възнамерява да придобие българския бизнес на ЧЕЗ. Това се вижда от решение на комисията с днешна дата.

" Еврохолд " внесе документите си в средата на август, а през днешния ден комисията образува произвеждане, по което занапред следва да се произнася. Тя би трябвало да реши дали изказванието на кандидата-купувачът, че плануваната централизация не се чака да засегне конкуренцията на съответните пазари, на които участниците оперират. " Тези пазари са разнообразни и несвързани между тях хоризонтално или отвесно, нито са свързани прилежащи пазари. Не може да се дефинира пазар, който ще бъде обиден от плануваната централизация ", показват от " Еврохолд ".

В период от 7 работни дни, считани от през днешния ден, всяко трето заинтригувано лице може да показа информация или да изрази своето документално мнение за договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на съответния пазар в страната.

Становищата се завеждат в деловодството на антимонополната комисия и би трябвало да са съпроводени от доказателства.

От този миг нататък стартира да тече период от 25 дни, в които комисията би трябвало да вземе решение, само че има опция да се изискват и още документи, а също да стартира и по-дълго задълбочено изследване. Досега в практиката на този състав е имало случаи, в които този период не е бил спазван без повода за това да е явна.

Договорът за договорката бе подписан на 20 юни при цена от 335 млн. евро. Сделката ще се финансира със лични средства и заеми от две световни капиталови банки, чиито имена купувачът не показва.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР