Комисията за защита на конкуренцията днес е уведомила официално Еврохолд

...
Комисията за защита на конкуренцията днес е уведомила официално Еврохолд
Коментари Харесай

КЗК разреши на Еврохолд да купи дружествата на ЧЕЗ в България |

Комисията за защита на конкуренцията през днешния ден е уведомила публично " Еврохолд България " АД, че позволява на компанията да придобие дъщерните сдружения на ЧЕЗ Груп в България. Това оповестиха довечера от " Еврохолд България ".

Разрешението за придобиване е посредством особено основаната Eastern European Electric Company B.V. (EEEС), 100% благосъстоятелност на Еврохолд.

Интеграцията на сдруженията на ЧЕЗ Груп в България в структурата на Еврохолд ще бъде подкрепена от енергиен ръб от български и интернационалните специалисти - Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков.

Сегашният върховен мениджмънт на ЧЕЗ България ще резервира позициите си, с цел да се подсигурява последователност в ръководството.

“Разглеждаме договорката за ЧЕЗ като стъпка към навлизането ни в енергийния бизнес и опция за диверсификация на портфолиото ни. Еврохолд има стабилен опит на контролирани пазари и в придобиването и интеграцията на нови сдружения в разнообразни браншове. През миналите 20 години сме осъществили към 30 придобивания и сме натрупали забележителна експертиза ”, разяснява Васил Стефанов, началник „ Придобивания и Сливания ” в Еврохолд България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР