Комисията за водно и енергийно регулиране предложи на фирмите типов

...
Комисията за водно и енергийно регулиране предложи на фирмите типов
Коментари Харесай

КЕВР предложи на фирмите типов договор за доставчик на ток

Комисията за водно и енергийно контролиране предложи на компаниите стандартизиран контракт, с който да обвържат връзките си с снабдител на електрическа енергия. Изготвеният контракт е предопределен за компании, които няма да сменят досегашния си снабдител.

Както е известно от началото на октомври всички небитови консуматори на електрическа енергия би трябвало да се доставят с ток посредством Българската самостоятелна енергийна борса и да подпишат контракти с лицензирани търговци на ток.

В случай, че до 30 септември т.г. небитов клиент не е сключил контракт с търговец на електрическа сила по свободно контрактувани цени, след тази дата той ще може да си доставя електрическа сила от досегашния снабдител, като за задачата двете страни следва да сключат стандартизиран контракт със период от 01.10.2020 година до 30.06.2021 година Съгласно законовите разпореждания образецът на типовия контракт се утвърждава от КЕВР.

При правенето на плана на контракт работната група на Комисията изиска примерни разновидности на пример от страна на " ЧЕЗ Електро България " АД, " ЕВН България Електроснабдяване " ЕАД, " Енерго-Про Продажби " АД и " ЕСП Златни пясъци " ООД, се показва в отчета на работната група.

Изготвеният план на пример на стандартизиран контракт е класифициран в 10 елементи, които съдържат: предмета на контракта, периода и изискванията за влизането му в действие, правата и отговорностите на страните, цени, фактуриране и заплащания, изискванията и реда за краткотрайно прекратяване и възобновяване продажбата на електрическа сила, изискванията и реда за изменение и преустановяване на контракта, отговорности и наказания, решение на разногласия и непреодолима мощ.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР