Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ

...
Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ
Коментари Харесай

Разследване в САЩ на първоначалното предлагане на криптовалути

Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) на Съединени американски щати разгласи, че стартира да проверява процедуритe за така наречен Първоначално предложение на криптовалути (ICO - initial coin offering), издавайки десетки призовки и претенции за информация от фирмите, провеждащи сходни процедури, оповестява "Уолстрийт Джърнъл ".

Изданието показва, че комисията ще търси информация за структурата на ICO продажбите, както и на реализираните предварителни продажби. Преди време тя допусна, че доста ICO-та нарушават законите за скъпите бумаги. В тази връзка през декември 2017-а неин специфичен киберотдел предприе първото си деяние, като спря хипотетично лъжливо "Първоначално предложение на криптовалути ".

Трябва да се има поради, че ICO е способ за набиране на средства, при който дадена компания емитира своя лична криптовалута, която нормално може да се заменя за биткойни. Този развой обаче има доста по-малко регулаторни условия, в сравнение с при естественото "Първоначално обществено предложение " на акции. Нещо повече, пазарът на ICO се разраства и единствено в границите на предходната година се е нараснал с цели 6,5 милиарда $. "Първоначално предложение на криптовалути " е високорисково, като съгласно изследване на news.Bitcoin.com цели 46% от новите ICО-та през 2017-a са се провалили още на прага на този развой или от този момент насам фирмите, набиращи по този метод капитал, към този момент са се отдръпнали от бизнеса.

Новината, че американската комисия за скъпи бумаги и фондови тържища стартира да изследва деликатно тези ICO-та, предизвика внезапно намаляване на биткойна от нива малко над 11000 щ. $ до към 10222 $, преди да последва известна стабилизация. В началото на търговията на 1 март биткойнът нарастна с 0,7% към 10600 $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР