Комисията за риболов на Големите езера в САЩ ще изпрати

...
Комисията за риболов на Големите езера в САЩ ще изпрати
Коментари Харесай

Подарък за крал Чарлз III: От САЩ изпращат кръвосмучеща риба за коронацията

Комисията за лов на риба на Големите езера в Съединени американски щати ще изпрати кръвосмучеща риба във Англия като подарък във връзка коронацията на крал Чарлз III.

Миногите са инвазивен тип в Съединени американски щати и Канада и се водят като риба-вредител, само че в Англия те са изчезнали. Те са унищожили голям брой типове в Големите езера в Северна Америка (Горно езеро, Ери, Хюрън, Мичигън и Онтарио).

Миногите са достигнали до Северна Америка с кораби. Подаряването на този тип риба в Англия датира от епохи и към този момент се е трансформирала в традиция за удостояване на кралско събитие.

Рибата се изпраща под формата на къс. За коронацията на краля рибата ще бъде доставена замразена. Подобен подарък е имало за 50-ата и 60-ата годишнина от ръководството на кралица Елизабет II.

Миногата е паразитна риба с уста, наподобяваща на вендуза и с остри зъби. Тя употребява грапавия си език, с цел да откъсне месото на рибата, а по-късно се храни с кръвта и телесните ѝ течности.

Една минога може да убие към 40 кг риба всяка година. “Последният път, когато доставихме от този тип риба бе през 2015 година, когато кралица Елизабет II бе оповестена за най-дълго управлявалия монарх в историята на Англия ”, сподели Марк Гаден, заместник-изпълнителен секретар на Комисията по риболова пред " USA Today ".

Около 25 милиона $ всяка година се отпускат от Съединени американски щати и Канада на Комисията по риболова, с цел да се поддържа биоразнообразието и контрола над рибата минога.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР