Комисията за разузнаването в доминирания от републиканците Сенат на САЩ

...
Комисията за разузнаването в доминирания от републиканците Сенат на САЩ
Коментари Харесай

Американският Сенат изпрати призовка до най-големия син на Тръмп

Комисията за разузнаването в доминирания от републиканците Сенат на Съединени американски щати е изпратила призовка на най-големия наследник на президента Доналд Тръмп, с цел да отговори на въпроси в границите на следствието за интервенция на Русия в президентските избори през 2016 година, извоювани от татко му, предадоха международните организации.

Франс прес отбелязва, че Конгресът употребява за първи път проверяващите си пълномощия, с цел да привика член на фамилията на президента. Някои от тях към този момент бяха изслушани непринудено.

Доналд Тръмп-младши, който ръководи фамилния бизнес, към този момент отговори на въпроси на сенатски комисии през 2017 година Според американски медии, които цитират анонимни източници, комисията за разузнаването е привикала 41-годишния наследник на президента, с цел да го разпита точно за негови изказвания отпреди две години, по-конкретно за плана за изграждане на небостъргач "Тръмп тауър " в Москва.

През февруари някогашният юрист на президента на Съединени американски щати Майкъл Коен декларирал пред комисия в Камарата на представителите, че е докладвал към 10 пъти на Тръмп-младши за проекта. Преди това президентският наследник обаче бил споделил пред правната комисия на Сената през 2017 година, че е бил единствено "периферно информиран " за плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР