Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска 5,8 млн. лв. от още един приближен на Арабаджиеви

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) одобри решения за предявяване на 13 желае за лишаване на нелегално добито имущество на обща стойност 5 850 364.66 лeва.

Седем от исковете се внасят в Софийски градски съд, два - в Окръжен съд Благоевград, и по един - в Окръжните съдилища на Враца, Силистра, Перник и Смолян.

Срещу Станислав Серафимов се предявява искова молба в Софийски градски съд на стойност 2 489 753.14 лева Той е упрекнат от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група с Вълчо (истинското име на известния като Ветко предприемач - б.р.) Арабаджиев, Маринела Арабаджиева, Елена Караянева и Ромелия Кирилова, за финансови и данъчни закононарушения.

Неотдавна комисията, ръководена от някогашния прокурор Сотир Цацаров, предяви иск против Елена Маркова в размер на 1 551 608,61 лв. три недвижими парцела и лек автомобил. Тя е упрекната от прокуратурата за това, че за осигурявала банкова касета, превоз и защита на парични средства на Арабаджиеви, като е знаела, че са добити от данъчни закононарушения по отношение на активността на " Захарен комбинат Пловдив " АД и " Виктория Груп Корпорейшън " АД.

В началото на годината КПКОНПИ изиска от съда да бъде отнето имущество и на самото бизнес семейство за близо 380 млн. лв. по делото за укриване на налози и пране на пари. Става дума за 5 хотела - по един в София и курорта " Св. Влас " и три в комплекса " Елените ", както и над 2 млн. лв., открити при акцията против Арабаджиеви.

Днес Антикорупционната комисия заяви и за още три случая. Пред Окръжен съд Благоевград тя претендира лишаване на имущество на стойност 745 324.30 лева от Борислав Иванов. Той е упрекнат в присъединяване в проведена незаконна група, дружно с длъжностни лица - полицейски инспектори , за това, че на адрес в гр. София е държал високорисково наркотично вещество (хероин). В исковата молба са включени и неподвижен парцел, както и лек автомобил.

Срещу Снежанка Стоенчева Комисията внася иск в Софийски градски съд. Тя е упрекната за това, че в качеството си на длъжностно лице - счетоводител в Дом за възрастни с деменция , е присвоила забележителна парична сума. Искът против нея е в размер на 75 863.90 лева

Срещу Милчо Петров се предявява искова молба на стойност 104 998.24 лева пред Окръжен съд - Перник. Проверката против него е почнала след наказателно произвеждане за това, че е ръководел проведена незаконна група на територията на Перник, Радомир и София за убийства и разпространяване на опиати.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР