Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Проверяват районна кметица за пилеене на пари

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) одобри решение за формиране на произвеждане за определяне на спор на ползи против Савина Савова - кмет на регион " Възраждане " в столицата, и на нейната заместничка Татяна Димитрова.

Производствата са формирани след сезиране от медийна обява във вестник " Труд " от 6 юли тази година, под заглавие  " Общинари пилеят по гръцки острови пари за деца в риск ". Съгласно КПКОНПИ, за сигнал се приема и обява в медиите, която съдържа данни за корупция или спор на ползи за лица, заемащи висши обществени длъжности, прецизираха от Антикорупционната комисия.

И допълниха, че против Савова и Димитрова е почнала и инспекция съгласно пълномощията на КПКОНПИ по глава Девета от закона - " Противодействие на корупцията ".

В публикацията на вестника се твърди, че общинари от регион " Възраждане " си вършат семинари в Гърция и Испания, както и по курортите в България с пари от бюджета на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни. Десетки командировки до островите Тасос и Корфу, както и до Барселона, били подписани от кмета. Освен в чужбина, те постоянно ходели и до Албена, Банско, Хисаря, Боровец, Поморие, Несебър, Сандански, Трявна.

Според Савова семинарите в България се провеждат от Централната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни и имат съвсем наложителен темперамент. А за тези в чужбина тя дава отговор пред изданието:

" Ами има такава процедура. Комисията работи целогодишно с деца в риск. На територията на региона има две учебни заведения, които са напълно с деца от ромския етнос, тъй че, повярвайте, в действителност работата е натоварена. Има и избран бюджет. Има такива случаи, в които има изнесени работни групи, срещи на публични възпитатели на комисията. Този бюджет е даден както за мероприятия с децата, по този начин за образование. Дори чиновници да са били командировани и да са взели присъединяване в тези семинари и образования, това по никакъв метод не е ощетило бюджета за работа с деца ".

По мотив изказванията, че общински чиновници са получавали ведомствени жилища, кметицата декларира, че всичко е направено по разпоредбите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР