Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия проверява кмета на столичния район Възраждане

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) ще ревизира кмета на столичния регион " Възраждане " Савина Савова (ГЕРБ), както и нейната заместничка Татяна Димитрова. Проверката е за спор на ползи и корупция.

Антикорупционната комисия се е сезирала по обява във в. " Труд ". В нея се разказва по какъв начин чиновници на локалната администрация са изпращани в командировки по гръцки острови, както и в Барселона. На работещи в общината са давани общински жилища. Експерт пък е назначен, без да има изискваното за длъжността висше обучение.

Конфликтът на ползи съгласно обявата е в това, че брачният партньор на зам.-кмета Татяна Димитрова – Драгомир Димитров, е шеф на общинското сдружение " Пазари Възраждане ". Тържищата, които то ръководи, са в региона, управителен от Савина Савова.

Директорът на сдружението обаче не се избира и назначава от районния кмет, а от Столичния общински съвет.

Предстои антикорупционната комисия да събере информация по проблема. Решение се взима в период до два месеца, който може да бъде продължен еднократно до 30 дни. Решенията на КПКОНПИ за определяне на спор на ползи не са дефинитивни и подлежат на обжалване. Установяването на спор на ползи с влезнало в действие решение е съображение за освобождение от служба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР