Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Глоба за архитекта на Шабла Татяна Нейкова, разрешила на сина си да строи край Тюленово

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество санкции с 10 000 лева основния проектант на община Шабла Татяна Нейкова. Тя е упражнила пълномощията като основен проектант в частен интерес и може да загуби и поста си.

През февруари от Асоциация на парковете в България оповестиха за градеж на морския бряг в село Тюленово, а сюжетът бе създаден и от няколко медии. Сградата в градеж е благосъстоятелност на сина на основния проектант на Община Шабла, а самата тя е презаверила скоростно разрешението за градеж в интерес на своя наследник.

След събиране на голям брой доказателства е открито, че Татяна Нейкова е назначена за основен проектант на Община Шабла през 2008 година, като заема тази служба и понастоящем. През 2013 година от нея е издадено позволение за градеж на двуетажна жилищна постройка в с. Тюленово, с разгърната застроена повърхност от 173,80 кв. м. и застроена повърхност на под земята етаж от 114,40 кв. м. През 2016 година притежателят на парцела, на чието име е било издадено посоченото позволение за градеж, продал същия на Иван Нейков, наследник на Татяна Нейкова. На 02.01.2019 година, след съответна молба, още същия ден основният проектант на община Шабла презаверила издаденото през 2013 година позволение за градеж, към този момент с титуляр нейния наследник, във връзка с периода на довеждане докрай на строителството. На 26.08.2019 година Нейкова допълнила разрешението за градеж, според показан от сина ѝ план за смяна на капиталовите планове, като общо разгърната застроена повърхност на постройката е изменена /увеличена/ на 313 кв. м., вместо първичните параметри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР