Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ: Шефът на ВВС два пъти отказвал информация за жената на президента

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) популяризира две писма на командира на Военновъздушните сили (ВВС) ген.-майор Цанко Стойков, с които той в началото отхвърля да даде информация по отношение на инспекцията за спор на ползи на президента Румен Радев и брачната половинка му.

В известието на Антикорупционната комисия, която в този момент се оглавява от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, се споделя, че това е в отговор на огласената преди няколко дни от Министерството на защитата информация за вътрешна инспекция във Военновъздушни сили. Тя беше разпоредена от министъра на защитата Красимир Каракачанов, откакто в края на предишния месец прокуратурата популяризира запис на диалог сред Стойков и Радев, обвързван с назначението на Десислава Радева като пиар във Военновъздушни сили (по това време бъдещият президент към момента оглавяваше ВВС). Проверката беше осъществена от началника на защитата ген. Андрей Боцев, като отчетът му излезе без предложение за налагане на административно наказване на командира на Военновъздушни сили, тъй като един път предал документите до КПКОНПИ в период, а откакто са поискани спомагателни данни, също ги дал.

От публикуваните от КПКОНПИ отговори на ген.-майор Стойков обаче излиза наяве, че първоначално той е отказал да даде желаната информация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР