Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска да отнеме незаконно придобито имущество от Арабаджиеви за над 370 млн. лв.

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) взе решение за внасяне в Софийския градски съд (СГС) на иск за лишаване на имущество против Вълчо и Маринела Арабаджиеви и свързани с тях юридически лица на обща стойност 379 444 968 лева Това оповестиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

Двамата са упрекнати от Прокуратурата на Република България в присъединяване в проведена незаконна група за финансови закононарушения.

В четвъртък излиза наяве ще излязат ли на независимост Арабаджиеви

Комисията претендира лишаване на апартамент в центъра на София с две паркоместа и слад и имот с двуетажна постройка в градеж в кв. Бояна на обща стойност 5 750 000 лева и два първокласни автомобила – Ролс Ройс Фантом и Рейндж Роувър за 401 250 лева В желае е включена и левовата равноценност на открити парични средства в разнообразни валути, равняваща се на на 2 295 806.54 лева КПКОНПИ желае от Софийски градски съд лишаване и на дружествени дялове и акции, които са обезпечени с забрана върху хотелски комплекс в София, три хотелски комплекса в курорта Елените и един в Свети Влас.

През октомври КПКОНПИ внесе в Софийски градски съд иск за лишаване на имущество на обща стойност 6 815 744.58 лева и против сина им Вълчо. В сумата са включени и откритите налични 2 295 806.54 лева в разнообразни валути.

Вълчо Арабаджиев е на независимост против рекордно висока гаранция

На съвещанието на КПКОНПИ бяха взети общо 13 решения за внасяне на искове в Софийски градски съд и в окръжните съдилища в Благоевград, Бургас, Варна, Перник, Плевен и Русе за лишаване на имущество на обща стойност 384 120 283.88 лева

Проверките против тринадесетте лица са стартирани след получени уведомления от прокуратурата за привличането им в качеството на обвинени за осъществени закононарушения - държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване, в това число и в проведена незаконна група, трафик на хора, имотна машинация и финансови закононарушения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР