Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Антикорупцията иска да отнеме над 9 млн. лева от кмета на Септември

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) внесе в съда иск за лишаване на 9,3 млн. лева от кмета на Септември Марин Рачев.

Причината е, че при осъществена инспекция е било открито доста противоречие в имуществото му.

Цената на предявения иск е общо 9 312 465,24 лв., като в него са включени огромен брой недвижими парцели и парични средства.

Производството в КПКОНПИ е формирано поради съобщение от Специализирана прокуратура за осъществени длъжностни закононарушения и по отношение на получено съобщение от Окръжна прокуратура-Пазарджик за данъчни закононарушения.

Припомняме, на 1 февруари 2018 година служители на реда претърсиха постройката на община Септември. Операцията против корупцията по високите етажи на властта бе извършена под управлението на Специализираната прокуратура. Над 50 служители на реда правиха обиски в общината, в дома на градоначалника на Септември и свързани с него хора в града.

Рачев беше упрекнат за ощетяване на общината с над 200 000 лева посредством умишлена занемареност и неизгодна договорка. Първоначално съдът му дефинира гаранция от 250 000 лв., а по-късно тя бе понижена на 130 000 лв..

В началото на септември стана ясно, че съдът е запорирал сметки и парцели на Рачев за над 9 млн. лв.. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР