Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ оневини властта за "Апартаментгейт"

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ не е открила нарушавания при инспекциите на жилищата на властта, поради които бяха подадени поредност от оставки.

При покупката на парцелите си не са създали нарушавания към този момент някогашният началник на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, някогашният зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, някогашният зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, ексминистърът на правораздаването Цецка Цачева, ръководителят на комисията по култура  и медии в Народно събрание Вежди Рашидов и шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов, заяви Българска телеграфна агенция. 

Представители на ръководещите бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, по отношение на парцели, купени на по-ниски цени от пазарните.

За жилището на Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът против него, в качеството му на ръководител на Върховния касационен съд и ръководител на Административен съд - София - град в интервала 2007-2012 година, ще бъде препратен към Инспектората на Висш съдебен съвет. В сигнала се съдържат изказвания за облагодетелстване Панов, както и нарушение на условията на Висшия правосъден съвет за висок морал на представителите на правосъдните управляващи.

КПКОНПИ е прекратила още и инспекциите по сигналите против депутатите Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по разнообразни проблеми, този със Симеонов се отнася за договорка в интервала, когато той е бил председтел на общински съвет в Бургас. Сигналът против Жаблянов е за неверна информация при подадена декларация по отношение на парцел и средствата свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни покупко-продажби. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР