Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

И КПКОНПИ ще проверява Цветанов и Цачева

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) стартира инспекция по медийните изявления и по сигнала на неправителствена организация за покупката на жилища от страна на лицата  Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.

В хода на инспекцията ще бъдат изследвани всички данни и условия, оповестени в медиите, в това число пазарните цени на визираните парцели, произхода на средствата за покупката им, както и търговия с въздействие и спор на ползи при приемането на законодателни промени от страна на Народното събрание.

Ще бъде тествана и активността на компанията продавач „ Артекс инженеринг “ АД, както и нейното вероятно присъединяване в публични поръчки.

Ще бъдат оценени всички покупко-продажби за покупко-продажба, осъществени от комерсиалното сдружение за интервала 2017 – 2019 година с оглед определяне на цените, на които всекидневно са продавани парцели от компанията, както и възможното определяне на други лица по член 6 алинея 1 от ЗПКОНПИ, които са сключили покупко-продажби с компанията. Ще бъде изискана информация от способените органи и за всички получени позволения за строителство, публикуван на сдружението за този интервал.

Ще бъдат снети пояснения от страните по всички покупко-продажби, както и от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.

В хода на инспекцията ще се изследва и съществуването или неналичието на свързани лица в политически партии и компания „ Артекс инженеринг “ АД, както и дали комерсиалното сдружение е предписание предизборни дарения. В случай, че на Комисията бъде предоставена инспекция от Прокуратурата, КПКОНПИ ще извърши и спомагателни дейности, с оглед напътствията на държавното обвиняване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР