Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ прибра луксозен джип от ало измамник

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество получи за отговорно бранене високопроходим автомобил Ауди Q7, върху който са наложени обезпечителни ограничения.

Луксозното возило е предадено по предписание на държавен правосъден реализатор от Русе дирекция „ Управление на обезпеченото имущество“, оповестиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

Така комисията за първи път реализира новите си пълномощия по реда на член 160 алинея 1 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (ЗПКОНПИ), според които точно тя ръководи и пази обезпеченото имущество.

Автомобилът е благосъстоятелност на разположение с повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за телефонни измами. След осъществена инспекция от органите на Комисията е открито доста противоречие сред имуществото и чистия приход на проверяваното лице и членовете на фамилията му и с решение на Русенския областен съд са наложени обезпечителни ограничения.
Предаването на автомобила от държавния правосъден реализатор от Русе на КПКОНПИ се реализира със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи, които осигуриха защита и ескорт при репатрирането му.

Предвидената в закона процедура за отговорно бранене лимитира заплахата имуществото да бъде укрито или развалено, с което да понижи цената на отнетото в интерес на страната имущество.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР