Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия оттегля искове за над 21 млн. лева


Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) би трябвало да отдръпна от съдилищата в страната исковете за лишаване на нелегално добито имущество по 19 каузи по реда на анулирания Закон за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество на обща стойност 21 790 660 лева Това сочи първичният разбор на органите на комисията, оповестиха оттова.

Задължението произтича от оповестеното на 7-ми декември 2018г. Тълкувателно решение на Общото заседание на гражданската гилдия на Върховния касационен съд. Според висшите магистрати, антикорупционният орган няма право да води каузи за лишаване на имущества против лица, които са оправдани или чието наказателно произвеждане е прекъснато.

По същото тълкувателно решение Софийският градски съд приключи на 10 декември делото против Христо Бисеров за конфискация на имущество за 1,998 млн. лв.. Мотивът на съда е, че някогашният зам.-председател на Народното събрание е бил оневинен по наказателното дело, послужило за започване на процедурата по гражданска конфискация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР