Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно ...

КОНПИ търси да назначи двама инспектори в Монтана.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество обяви две свободни работни места за инспектори в Монтана, научи агенция BulNews.
Първата свободна позиция е за инспектор, който трябва да установява придобито незаконно или от престъпна дейност имущество. Служителят ще трябва да извършва проверки според законодателството за установяване на такова имущество. Изискваното образование към кандидатите за позицията е професионален бакалавър с V младши, като минимален опит не се изисква. Кандидатите трябва да имат и минимална образователно-квалификационна степен – магистър в направление икономика. Трябва да притежава или да получат разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво на сигурност „секретно”. 
Другият инспектор, който се търси е също за установяване на незаконно придобито имущество и на имущество, придобито от престъпна дейност. Задачата на инспектора е да бъде процесуален представител при образуване и водене на съдебни производства при отнемане на незаконно имущество. Изискваното образование към кандидатите е професионален бакалавър с V младши ранг. Сред допълнителните умения и квалификации, необходими на мераклиите са, да имат магистърска степен по право и придобита юридическа правоспособност. Другото важно е да притежават или да получат разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво на сигурност „секретно”. 
Преди провеждането на заключителното интервю допуснатите до него кандидати трябва да преминат първоначална проверка за почтеност.
Минималният размер на основната заплата за позицията инспектор е 510 лева, като реалните пари, които ще получават се определят в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат.
Конкурсите ще бъдат проведени чрез решаване на тест и интервю, а мераклиите могат да кандидатстват до 19 октомври.
 

Източник: bulnews.bg