Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Борбата с корупцията събра шефа на КПКОНПИ и председателя на Конрад Аденауер

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) и Фондация " Конрад Аденауер " проведоха конференция на тематика " Антикорупционното обучение - ефикасен инструмент за предварителна защита на корупцията ". На конференцията участваха ръководителят на КПКОНПИ Пламен Георгиев, ръководителят на Фондация " Конрад Аденауер " Торстен Гайслер, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, председателята на парламентарната комисия за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос.

Още фотоси от събитието вижте тук >>

" Обществото ни е станало по-безкритично към корупцията, защото това почнало да се възприема като нещо не толкоз ужасно. Нито един модел няма да даде резултат, в случай че не се намерят хора, които да го ползват. Трябва да променим манталитета и да спрем да мислим, че в случай че един бъде заловен, то на негово място ще се появи различен. Няма социална непоносимост и се приема, че властовата позиция върви с облаги. След 10 или 20 години ще има доста съществени резултати от антикорупционното обучение, които ще се видят от цялото общество ", съобщи Георгиев.

По думите му бавните ограничения след това дават най-траен резултат. Той означи, че антикорупционното обучение би трябвало да стартира още от подготвителната група в детската градина, където децата да образуват схващане за положително и неприятно. След това образованието да продължи в учебните заведения и университетите.

На събитието участва и заместник-министърът на спорта Ваня Колева. " За страдание корупция и операции има и в спорта. И ние се гордеем, че Министерството на младежта и спорта съумя да върне в дневния ред на Европейския съюз тематиката за битката с уреждането на спортни срещи и корупцията в спорта по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз " ", разяснява Ваня Колева.

На събитието се разискаха благоприятни условия за въвеждане на антикорупционно образование в просветителния развой. В полемиката се включиха представители на държавни институции, неправителствени организации, висши образователни заведения и медии.

Ваня Колева насочи благодарности към " Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество " за положителното партньорство с Министерството на младежа и спорта, като уточни, че напълно скоро чака съответни резултати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР