Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото

...
Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото
Коментари Харесай

КПКОНПИ: Бившият директор на НЕК е в конфликт на интереси

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) откри съществуване на спор на ползи по повод трима души, заемащи висши обществени длъжности, излиза наяве от публично известие.
Най-познатият човек е някогашният шеф на НЕК Петър Илиев. Конфликтът на ползи при него е, че дал своя вот приемането на годишен финансов доклад за 2017 и 2018 година, както и отчет за активността на НЕК ЕАД за осъществяване на бизнес-програмата на сдружението. При одобрение на докладите биха могли да бъдат изплащани спомагателни финансови хонорари на членовете на НЕК ЕАД и по този метод Илиев е дал на себе си опцията за приемане на в допълнение заплащане по контракта му за ръководство на НЕК ЕАД, споделят от КПКОНПИ.
Как Илиев си потегли от поста - припомнете си в този материал!
Кои са другите с спор на ползи?
Кольо Динков, доскорошен ректор на Университета за Хранителни технологии – Пловдив, по сигнал за това, че с докладна бележка до ръководителя на Общото заседание на Университет, е определил себе си за началник на план по Оперативна стратегия, за което е получил и хонорари.
Цветомира Дончева, някогашен шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Шумен, по сигнал, че е утвърдила условия за осъществяване на конкурс за заемане на длъжността " шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда " по този начин, че на изискванията да дава отговор самата тя.
Извън откритите случаи на спор на ползи, Антикорупционната комисия ревизира кмет и ръководител на Общинския съвет на Ковачевци поради получени дотации от Държавен фонд " Земеделие ", ръководител на Общински съвет – Мирково по сигнал, че е предложил на Общинския съвет да гласоподава месечно заплащане на кмета на общината, което да е процентно съответствие (73%) от възнаграждението на министър, както и свое заплащане като ръководител на Общинския съвет, двама общински съветници от Асеновград, тъй като единият взе участие в ръководството на спортни клубове, финансирани от общината, и е дал своя вот " за " тези дотации, а вторият – че е дал своя вот месечното заплащане на татко си, който е кметски наместник в обитаемо място в същата община. Проверявана е и директорката на Регионалната здравна каса в София - по сигнал, че брачният партньор ѝ работи на същото място и е назначен като неин зависещ чиновник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР