Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото

...
Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия разследва общински съветник от Варна

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество образува производства за определяне на спор на ползи във връзка с три лица, заемащи висши обществени длъжности., оповестява Dnews.bg. Едно от тях е общински консултант във Варна, който се ревизира по сигнал, че по едно и също време е член и на Съвета на шефовете на „ Дворец на културата и спорта “ ЕАД – Варна, чийто едноличен притежател на капитала е общината, а надзор върху активността на сдружението упражнява Общински съвет – Варна, в чийто състав съветникът по едно и също време гласоподава и такива решения, оповестиха от антикорупционната комисия.

 

Другите две разследвани лица са някогашен кмет на Община Костенец и началник на Регионалната здравна ревизия в  Стара Загора.

Бившият кмет на Костенец се ревизира по сигнал, че до момента в който е заемал тази служба, е представлявал и съдружие с нестопанска цел – футболен клуб, което е получило дотация от общинския бюджет, с изказвания, че парите са избрани по решение на общинския съвет за спонсориране на футболните клубове в общината, само че преценката за това, кои от тях да получат финансиране е била напълно на кмета.

Директорът на РЗИ- Стара Загора е обект на инспекция след сигнал, че има и приют на територията на общината, по отношение на който и по отношение на конкурентните му обекти контролът се реализира от подчинените на шефа чиновници от състава на РЗИ.

Съгласно ЗПКОНПИ, спор на ползи поражда, когато лице, заемащо висша обществена служба, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно осъществяване на пълномощията или отговорностите му по работа. След формиране на производството, Комисията изисква и получава нужната информация и  документи и се произнася с стимулирано документално решение в период до два месеца който може да бъде продължен еднократно до 30 дни. Решението предстои на обжалване или митинг по реда на Административнопроцесуален кодекс, като установяването на спор на ползи с влезнало в действие такова решение е съображение за освобождение от служба, с изключение на когато в Конституцията е планувано друго. За всяко от лицата, посочени нагоре, спор на ползи не е открит с обстоятелството на формиране на производството – той се твърди в съответно подадени сигнали и съществуването или неналичието му предстои на определяне по планувания в закона ред.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР