Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито

...
Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито
Коментари Харесай

Според Антикорупционната комисия Мария Габриел не подлежи на проверка, защото е евродепутат

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество /КПКОНПИ/ е прекратила инспекцията против еврокомисаря по цифровата стопанска система Мария Габриел, тъй като членовете на Европейския парламент не попадали в обсега на закона, който е работил в интервала 2010 - 2012 година, за който се отнася сигналът против нея. За да заяви че приключва инспекцията, КПКОНПИ популяризира голямо известие, изброявайки всички събрани документи и осъществени дейности от 29 ноември 2018 година когато е постъпил сигналът, до момента, за които на края на известието се схваща, че са били непотребни, защото липсвало законовото съображение Габриел да бъде изобщо проверявана.

Производството е било формирано по сигнал на гражданско съдружие " БОЕЦ " за това, че Мария Габриел е употребила общинско жилище над 100 кв. м. в кв. Лозенец против наем от 400 лева, до момента в който наемите в новопостроени здания в същия регион достигали до 1000 лева, а Столичната община към този момент се управляваше от ГЕРБ.

Сайтът " Биволъ " и списание " А-specto " писаха за проблема, а Мария Габриел разяснява пред изданията, че е наела жилището незавършен единствено " с цел да стокира " там част от нещата си, т.е. да го употребява като склад.

След близо 7 месеца събиране на документи КПКОНПИ излиза с решение, че по времето, когато Мария Неделчева е била наела жилището, е работил закона за попречване и определяне на спор на ползи /ЗПУКИ/, в който членовете на Европейския парламент не били посочени като обществени длъжности, които подлежат на инспекция.

На това съображение КПКОНПИ е прекратила производството против евродепутата Неделчева, по-късно еврокомисар Мария Габриел.

.......
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР