Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобито имущество е

...
Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобито имущество е
Коментари Харесай

Свободна Европа: КПКОНПИ прекрати проверка на Мария Габриел. Евродепутат не било публична длъжност

Комисията за противопоставяне на корупцията и нелегално добито имущество е прекратила производството по сигнал срещу Мария Габриел, заяви Българска телеграфна агенция.

В сигнала се твърди, че Мария Габриел е употребила чартърен общинско жилище, като месечната наемна цена на жилището е била в размер на 400,00 лв.. Договорът е подписан през октомври 2010 година, когато Мария Габриел е била към този момент евродепутат с 30 000 лева месечен приход.

Апартаментът е благосъстоятелност на общинското сдружение " Заводпроект ". Според изказванията, цената на наемите през този интервал в съответния квартал била в диапазона сред 1400-1600 лева Към сигнала са били приложени и медийни изявления.

При инспекцията си КПКОНПИ е открила, че членовете на Европейския парламент не са лица, заемащи обществена служба по смисъла на Закона за попречване и определяне на спор на ползи.

" От това следва, че в интервала на деяние на контракта за наем от 01.10.2010эг. до 31.08.2012 година, Мария Габриел не е заемала обществена служба, по смисъла на закона.

Липсата на тази причина - индивид, или лице, заемащо обществена служба, против което да се организира административното произвеждане, се явява спънка за разглеждане на постъпилия сигнал и е съображение за преустановяване на актуалното произвеждане " се споделя в решението на КПКОНПИ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР