Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобито имущество е

...
Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобито имущество е
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия прекрати проверка за Мария Габриел

Комисията за противопоставяне на корупцията и нелегално добито имущество е прекратила производството по сигнал срещу Мария Габриел, сочи решение оповестено на уеб страницата на КПКОНПИ.
„ Апартамент гейт ”: КПКОНПИ не откри нарушавания в имотните покупко-продажби на властта Антикорупционният орган е ревизирал Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Лозан Панов, Вежди Рашидов, Николина Ангелкова, Ваня Колева и Красимир Първанов
В сигнала се твърди, че евродепутатът Мария Габриел е употребила чартърен общинско жилище, като месечната наемна цена е била в размер на 400 лв.. Договорът е подписан през октомври 2010г., когато Мария Габриел е била към този момент евродепутат с 30 000 лева месечен приход. Според изказванията, цената на наемите през този интервал е била в диапазона сред 1400-1600 лева Към сигнала са приложени медийни изявления.

Периодът на деяние на контракта за наем е от 1 октомври 2010 година до 31 август 2012 година.

Мария Габриел е член на Европейския парламент от 2009г. – до 2017г. През юли 2017 година тя е назначена в Европейската комисия за еврокомисар по цифровата стопанска система и общество.

При инспекцията си КПКОНПИ е открила, че членовете на Европейския парламент не са лица, заемащи обществена служба по смисъла на Закон за попречване и определяне на спор на ползи.

Това се явява спънка за разглеждане на постъпилия сигнал и е съображение за преустановяване на актуалното произвеждане, изясняват още от комисията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР