„Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) е орган,

...
„Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) е орган,
Коментари Харесай

Дончева: КОМПИ да бъде закрита, управляват ни мутренски

„ Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество (КОНПИ) е орган, който неотложно би трябвало да бъде закрит, както и Специализираният съд. А Нинова не може да приказва по този начин - че нямала да каже нищо за КОНПИ, с цел да не я нагази и нея ли? Начинът, по който се третира страната, е ужасен”, сподели още Дончева пред bTV тази заран.

По думите й, когато ръководят хора, които се държат от чужбина с всевъзможни обстоятелства от тяхната близка и далечна биография, се вземат решения в непознат интерес.

„ Не може да има държавен орган, който беззаконничи. Може ли нещо да мине три пъти на съд и след това да се появява КОНПИ и споделя: какво ни интересува съдът? Това е фиктивен орган, на който първоначално би трябвало да бъде неразрешено да блокира стотици пъти по-големи суми, в сравнение с ще претендира. Ако претендират 5000 лева, да не вършат запори за 500 000 лева – другояче е рекетиране на противниците”, разяснява Дончева обстановката към издателя на „ Дневник” и „ Капитал” Иво Прокопиев, чиито активи и парцели за близо 200 млн. бяха запорирани.

По мотив присъединяване на Корнелия Нинова в приватизацията на "Техноимпекс " водачът на "Движение 21 " сподели:

„ Нинова би трябвало да взема безапелационна позиция. Не ме интересува дали има проблеми с вътрешната си съпротива, или не. Като водач на опозицията, би трябвало да показва политически възгледи и дейности. Нинова е участник в разбойническо-ментраджийска приватизация ”. Голяма част от старите съпартийци й крепят табелата, младите ще се пробват да крепят конюнктурата, с цел да се наместят”.

Решението за отпадането на мораториума е доминация на пиара над здравия разсъдък, разяснява още Дончева, откакто през вчерашния ден ГЕРБ трансформираха решението си след диалог сред Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Според нея това е показателно за дилетанския метод, по който се вземат решенията у нас.

"Никоя здравна система не може да покрива парите на тежко болните, това е въпрос на пари, а не на права. Всеки от нас има близки хора, заболели от рак. Но има още доста заболявания, които би трябвало да бъдат лекувани. Има хиляди пъти повече хора, които в дълбоката провинция си умират у дома, без даже да могат да стъпят в болничното заведение – имаме 15 лечебни заведения в регионални градове, които са за закриване.

Един месец приказват за тоя мораториум и никой не изяснява в какво се състои казусът – а казусът е да не вземат хронично и онкоболните 2/3 от тази сума, а хиляди хора да умират в дома си … ", сподели още Татяна Дончева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР