Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна проверки на

...
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна проверки на
Коментари Харесай

Имуществата на Арабаджиеви и Стайкови може да бъдат конфискувани

Комисията за лишаване на нелегално добито имущество стартира инспекции на фамилиите на Ветко Арабаджиев и Миню Стайков по съобщение от прокуратурата. Ако бъде потвърдено разминаване в приходите и имуществото им по-голямо от 150 хиляди лв., това имущество може да бъде иззето.

Незаконно добитото имущество, което се конфискува от страната, се съхранява в складова база сред селата Горни и Долни Богров. В множеството случаи това са извънредно скъпи коли или техника.

Най-големите суми безотчени пари се натрупат от наркотрафик и контрабанда, безапелационни са специалистите. Следва прането на пари. Мрежите са едни и същи, единствено лицата се сменят, споделя създателят на бюрото за финансово разузнаване Николай Иванов.

„ Тези хора са освобождавани от чадъри, просто имат застъпничество, да го кажем по-мекичко, в коридорите на властта. Когато чуете, че някой държи пари в брой 10 милиона, това ще приказва за една разгърната мрежа, която да генерира пари в брой и тези пари да не се регистрират. Принципът е „ Следвай парите”: тръгвайки от тях се стига до техния източник”, показва пред bTV специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР