Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество има три варианта

...
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество има три варианта
Коментари Харесай

Само във Фрог: КОНПИ с три варианта за атака към бизнеса на Прокопиев

Комисията за лишаване на нелегално добито имущество има три разновидността за деяние по отношение на бизнеса на Иво Прокопиев и неговата брачна половинка. Това разкриха пред Фрог нюз източници от КОНПИ.
Вземат ли решение, следва да го внесат в Софийски градски съд най-вероятно или по местонахождението на имуществото с най-голяма данъчна оценка. Ако съдът допусне поръчителство с определението се издава и обезпечителна заповед, която инспекторите на КОНПИ ще занесат в Държавното правосъдно осъществяване, с цел да не заплащат такси, след което съдията реализатор ще изпрати известията за възбрани и запори.

Ако от комисията държат на служебната загадка, ще следва да изчакат налагането на запорите и да се похвалят пред медиите. Очакванията, обаче са, че хвалбата ще останат след правосъдното определение. „ Ще се опише в резюме, по какъв начин на Прокопиев не му стигали приходите и има противоречие с разноските от над 150 000 лева”, обясниха източниците ни.

По процедура следва да поканят Иво Прокопиев и жена му да подадат декларация и възражения в едномесечен период, след което се разискват показаните възражения и декларация и в едномесечен период се входира от шефа на Търговско дружество София стимулиран отчет за завеждане на иск или не против Иво Прокопиев. Комисията от своя страна има също едномесечен период да прегледа отчета и да вземе решение. „ Христо Бисеров преди време помля КОНПИ с неповторими и впечатляващи възражения, като ги обори по всяко тяхно изказване и безумство. Въпреки всичко му заведоха дело за отнемане”, споделиха те.

Съществува и различен вид . Сега да са се стреснали и да го отсрочат за събиране на спомагателна информация, съгасно. член 37, алинея 5 от Закона, тъй като инспекцията към момента е в едногодишния период и занапред може да бъде продължен с още 6 месеца.

Има и още една алтернатива , която по принци се прави оценка като невероятна. Тя ще е обвързвана с член 11, алинея 1, т. 3 от Закона, а точно да има отвод от формиране на произвеждане, което от своя страна значи, че имуществото на Прокопиев е добито със легален източник. Този отвод от своя страна би трябвало да бъде оповестен на уеб страницата на КОНПИ, съгласно член 11, алинея 3. Интересното е, че досега на този уебсайт няма нито един оповестен отвод за формирано произвеждане за 4 години и половина, само че това значи, че следва да прекратят и инспекцията против Прокопиев. „ Ако това се случи, то ще се схване като цялостен разгром за Пламен Георгиев, тъй като не е извършил поръчката на Патроните му. Точно затова този вид, въпреки да е легален, се смята за невъзможен”, споделиха под сурдинка от КОНПИ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР