Комисията за национално развитие и реформи на Китай обяви, че

...
Комисията за национално развитие и реформи на Китай обяви, че
Коментари Харесай

Китай забранява пластмасата за еднократна употреба до 2022 година


Комисията за национално развиване и промени на Китай разгласи, че ще бъде неразрешена пластмасата за еднократна приложимост в по-големите градове, съобщи „ Би Би Си “. Населението на страната е измежду основните консуматори на пластмаса в световен мащаб.

До края на 2020 година се възнамерява ограничаване в потреблението на неразградими торбички в Пекин, Хонконг, Шанхай, Тайпей, Гуанджоу и други гъсто обитаеми местоположения, ресторантьорите ще би трябвало да се откажат от сламките в заведенията си, а хотелите – да спрат да оферират пластмасови произведения на гостите си. Поетапно до 2022 година възбраната би трябвало да бъде въведена на всички места в страната. Сред ограниченията е също прекъсване на производството и продажбата на торбички с размери по-малки от 0.025 мм.

От дълго време Китай се бори с боклука, който създават неговите близо 1.4 милиарда души. Най-голямото бунище с размер почти колкото 100 футболни стадиони, към този момент е цялостно, и то цели 25 години по-рано от плануваното. През 2017-а семействата са изхвърлили над 215 млн. боклуци, като наклонността е цифрата да нараства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР