Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата

...
Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата
Коментари Харесай

Парламентарна комисия отхвърли поправки на БСП в Закона за горивата

Комисията за наблюдаване на приходните организации и битката със сивата стопанска система и контрабандата в Народното събрание отхвърли предложенията на Българска социалистическа партия за промени в Закона за горивата. Поправките засягаха броя на бутилките за газ пропан-бутан и техническите условия за сигурност към пунктовете за пълнене на газови бутилки.

Единствените оферти сред двете четения на законопроекта бяха тези на левицата и бяха отхвърлени от парламентарната комисия. Преди това обаче те опълчиха дребните търговци в сектора.

В Народно събрание разискват промени в закона за икономическите действия

От Асоциацията на разпространителите на бутилиран пропан-бутан възразиха против редуцирането на условия брой бутилки от 10 000 на 1000 с претекста, че са вложили по 250 000 евро, с цел да изпълнят условията на закона.

Затова от Българска социалистическа партия предложиха броят на бутилките да зависи от годишния оборот на компаниите.

Това пък срещна отпор от Асоциацията на търговците и превозвачите на горива с претекста, че би означавало монопол и банкрути на дребните пълначни станции в дребните обитаеми места.

В последна сметка предлагането бе отхвърлено дружно с другата корекция от левицата за повече механически надзор на пунктовете за пълнене на газови бутилки, съобщи БНР.

Очаква се на следващия ден Народното събрание да гласоподава дефинитивно закона.

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР