Комисията за митнически тарифи и правила към Държавния съвет на

...
Комисията за митнически тарифи и правила към Държавния съвет на
Коментари Харесай

Китай намалява вносните мита за 850 вида стоки

Комисията за митнически цени и правила към Държавния съвет на Китай разгласи нови корекции на вносните мита, които ще влязат в действие от 1 януари 2020 година Новите ограничения плануват краткотрайно намаление на митата за вноса на 850 типа артикули, като те ще бъдат по-ниски от тези, идващи от страни със статут на най-облагодетелствана нация. Те са главно артикули за всекидневно ползване, първични материали за медикаменти, машинни елементи, произведения от дърво и хартия, заяви China Radio International.

Целта е възстановяване структурата на вноса. Освен това, с цел да подтиква висококачественото създаване на самодейността „ Един пояс, веднъж ", от идната година Пекин ще продължи намаляването на митата за вносни артикули от страни, подписали съглашения за свободната търговия с него. Сред тях са Нова Зеландия, Австралия, Южна Корея, Грузия, Чили и Пакистан.

През ноември тази година президентът Си Дзинпин разгласи на второто Международно ЕКСПО за импорт, че Китай ще понижи цените и институционалните разноски, ще разшири вноса на висококачествените артикули и услуги от другите страни.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР