Комисията за контрол над службите за сигурност засекрети заседанието си.

...
Комисията за контрол над службите за сигурност засекрети заседанието си.
Коментари Харесай

Комисията за Миротворец засекрети заседанието си

Комисията за надзор над службите за сигурност засекрети съвещанието си. Дневният ред на комисията включва чуване на шефовете на службите за сигурност за украинския лист " Миротворец ", в който попадат български публицисти и социалистът Кристиан Вигенин, който е заместник-председател на Народното събрание и зам.-председател на Българска социалистическа партия.


Заседанието бе инициирано от Българска социалистическа партия благодарение на подписите на Атанас Атанасов от ПП-ДБ и на двама депутати от " Възраждане ". По предложение на Българска социалистическа партия на съвещанието бе позволен Кристиан Вигенин.

" Причината за днешното събиране на съвещание е появилите се информации, че в уеб страницата " Миротворец " има лист с имена, които включват български народни представители даже, които може би основават избрана заплаха за въпросните хора, включени в описите на въпросния уебсайт и ми се желае да обсъдим всички тези условия, само че първо несъмнено, да си гласуваме дневния ред на съвещанието ", сподели ръководителят на комисията Даниел Митов при откриването.

 

Председателите на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев и на Държавна организация " Разузнаване " (ДАР) Антоан Гечев, шефът на Служба " Военно разузнаване " бригаден военачалник Венелин Венев и началникът на Националната работа за защита (НСО) бригаден военачалник Емил Тонев се явиха в комисията.

" Българска социалистическа партия за България " съобщи, че ще внесе сигнал до Държавна организация „ Национална сигурност ” (ДАНС) и желае чуване на службите за уеб страницата " Миротворец ". „ Възраждане “ ще предложи план на декларация по отношение на включването на български жители в лист на украинския уебсайт. Вчера парламентарната комисия по външна политика е упълномощила на зам.-външния министър Елена Шекерлетова да проучат, да приказват и с украинския дипломат, кой стои зад уеб сайтове като „ Миротворец “.

Когато имаше закани към Христо Грозев, страната се задейства мигновено, разяснява през вчерашния ден президентът Румен Радев по отношение на украинския уебсайт „ Миротворец “. „ Очаквам българското държавно управление най-накрая да вземе някакво отношение по този случай, без значение какъв е. Трябва да се разбере дали това са подправени сигнали, дали са реалистични, до каква степен са достоверни, би трябвало да има дейности. Всеки един български жител би трябвало да бъде защитаван, когато под опасност са живота и сигурността му ", сподели президентът.

От февруари 2021 година Европейският парламент упорства уеб сайтът „ Миротворец “, в който има описи с хора, нарочени за „ врагове “ на Украйна с подтекст да бъдат премахнати, да бъде закрит. Това сподели евродепутатът Елена Йончева, която също е част от листата на уеб страницата от 2018 година.

Посолството на Украйна в България излезе с позиция по тематиката и съобщи, че активността на публичната организация „ Миротворец “ по никакъв метод не е обвързвана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява формалната политика на Украинската страна.

Източник Actualno.com, Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР